מה חשוב לבדוק כשקונים מד לחץ דם?



מדידת לחץ דם היא פעולה חשובה שמעניקה אינדיקציה אמינה למצב הבריאותי. כיום ניתן לבצע את הבדיקה הזו גם באופן ביתי, כמו למשל באמצעות מד לחץ דם ייעודי. עם זאת, בחירה נכונה של מד לחץ דם היא משימה מורכבת שמחייבת התייחסות למספר שיקולים וכללי מפתח.

התאמת המכשיר והאביזרים למבנה הגוף והצרכים

בשלב הראשון יש להבחין בין מכשיר שמודד את לחץ הדם בזרוע, מכשיר שמודד באצבע ומכשיר שמודד בחיבור שבין הזרוע לכף היד. מבין האפשרויות, רוב אנשי המקצוע ממליצים על המכשיר שמודד את לחץ הדם בזרוע כי הוא נחשב עקבי יותר. עם זאת, ניתן לבחון כל מקרה לגופו ולהתייעץ עם רופא המשפחה טרם התחייבות לרכישת מכשיר ספציפי.


בשלב שני צריך לברר לגבי המפרט המלא של המכשיר. מפרט מומלץ כולל מלבד מד לחץ דם גם שרוול באורך הרצוי ולפי מבנה הגוף. גברים או נשים במבנה גוף רזה יכולים להסתפק בשרוול של 18-22 ס"מ, לעומת בעלי משקל ממוצע שיצטרכו שרוול ארוך יותר של 22-32 ס"מ. לשם השוואה, בעלי מבנה גוף מלא חייבים שהשרוול יהיה באורך של 32-45 ס"מ מינימום ומומלץ גם לקנות מכשיר שניתן לצרף אליו שרוולים שונים.





הכל נמדד בדיוק ובנוחיות

בבחירת מד לחץ דם יש רק שני פרמטרים שאמורים לעניין אתכם: דיוק המדידה והנוחות. כל שאר האלמנטים אמנם משפיעים על המחיר ועל העיצוב, אך הם פחות קריטיים במכשיר שתפקידו העיקרי הוא לעזור לכם לשמור על שגרה בריאה.


כך לדוגמא ניתן לחסוך בהוצאות על ידי ויתור על מכשיר עם זיכרון פנימי למעקב אחר לחצי דם קודמים, ולהחליף אותו ברישום פשוט עם עט ודף. כמו כן, כדאי לבדוק האם מי שמוכר את המכשיר גם אחראי על כיול שלו ולגשת אחת לשנה לקופת חולים בשביל לבצע כיול נוסף אצל היבואן.



לבסוף, זכרו שתנאי אחסון מתאימים יאריכו את משך חיי המכשיר. ניתן לברר לגבי תנאי האחסון בחוברת ההוראות שמצורפת למכשיר ולקבל ייעוץ מקצועי מנציגי קופות חולים או משווקים מורשים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

איך להשתמש בבלון חמצן רפואי?

מה המשמעות כשכוויה מתקלפת?

שיפור איכות החיים של חולי COPD בעזרת בלון חמצן